Kvalifikationer för en personlig tränare

En personlig tränare är en person som har ett certifiering som visar att de har en viss kompetens i att producera och administrera effektiva och säkra träningsprogram för dem med hälsoklarering och de med till synes friska kroppar. Denna typ av utbildning krävs av de flesta lokala myndigheter och offentliga institutioner samt för skolor, sjukhus och privata hem, särskilt gym och fitnesscenter. Utbildningen kommer vanligtvis att bestå av två delar: den första kommer att fokusera på att lära utbildaren hur man administrerar träningsprogrammet som kommer att följas av klienten; den andra kommer att lära tränaren hur man använder rätt övningar och utrustning som skulle fungera bäst för klienterna. En personlig tränare måste också certifieras av ett nationellt styrande organ.

För dem som funderar på att starta en personlig utbildning företag, detta är definitivt inte det första som kommer till deras sinne. Men om du kan uppfylla grundläggande kvalifikationer och följa rätt förfaranden så är det en bra affärsidé som kräver minimal investering av din tid och pengar. Du ska veta att de viktigaste kriterierna för att anställa en tränare är erfarenheten, som bestäms av de certifieringar som de innehar. Du kan be om rekommendationer från personer du känner som har använt sig av olika utbildares tjänster. De skulle också kunna ge dig referenser av framgångsrika utbildare i ditt område. Som nämnts ovan, det finns många kvalifikationer som behövs för att vara en bra tränare och för de flesta personliga tränare kvalifikationerna kommer att baseras på vilken typ av certifiering de innehar. Detta kan variera från land till land. I vissa länder är den utbildning som krävs av personliga tränare inte lika rigorös som den som krävs för militär personal eller idrottare. De flesta utbildare som arbetar för lokala myndigheter och offentliga institutioner är skyldiga att gå igenom en rigorös utbildning efter examen.

Vissa personliga tränare är specialiserade på en  särskilt sport. Till exempel i Japan finns det personliga tränare som är specialiserade på volleyboll och i Tyskland finns det personliga tränare som fokuserar på fitness och sport. Detta skulle innebära att de är skyldiga att ha särskilda kvalifikationer som skulle omfatta att ha minst två års erfarenhet av de sporter som de hanterar. Vissa utbildare är specialiserade på att ge sjukgymnastik till patienter. Detta inkluderar rehabilitering och andra former av terapeutisk motion för sådana problem som muskelsjukdomar och andra sjukdomar som skulle kräva långtidsvård. En av de kvalifikationer som krävs är att utbildaren ska ha minst fem års utbildning och erfarenhet av terapeutisk motion och ha en doktorsexamen eller ha avklarat studier som ger den studerande den utbildning han eller hon behöver.

Skräddarsyr ett träningsprogram

Du kan alltid hitta personliga träningsprogram som är skräddarsydda för att möta dina behov. Du kan också söka råd från en tränare som har varit i branschen ett tag. Du kan fråga om de erbjuder privata klasser där tränaren övervakar en privat klass av studenter. Eller så kan du fråga om de ger anpassad utbildning som skulle passa dina behov, oavsett om det är för kvinnor tonåringar eller ens idrottare. Vissa professionella tränare kan ta ut mer än de andra när det gäller deras avgifter. I vissa fall kan detta även vara tränarens egen avgift. Detta är en sak som du måste tänka på när du letar efter en tränare. Om du är på en budget och du vill ha bästa tränare möjligt då måste du ta hänsyn till detta. Det vore bättre att se till att du ber att få se tränaren innan du anlitar dem. De ska ha alla relevanta certifieringar, har tränat länge och ha erfarenhet av de olika sporter som du är intresserad av. Det skulle vara en bra idé att göra en del efterforskningar så att du är bekant med tränare och verksamheten i fråga. Du kan hitta personliga träningsprogram för alla typer av idrottare. Det kan vara en personlig tränare för spår idrottare, en personlig tränare för dansare, en personlig tränare för kampsport studenter, en personlig tränare för militär personal och andra.