Testa Bikram yoga

Bikram yoga är ett allomfattande system av varm, kraftfull och repetitiv fysisk träning, utvecklad av Bikram Singh, en brittisk gynekolog och fysisk tränare. Klasser består vanligtvis av en förutbestämd sekvens av 26 poser, utförs i en bastu uppvärmd till 105 grader Fahrenheit med en relativ luftfuktighet på upp till fyrtio procent. Bikram yoga tros ha uppfunnits på 1930-talet av en yogi som heter Bikram. Den exakta historien om denna teknik är dock till stor del okänd. Den faktiska processen innebär en rad övningar som är utformade för att bränna bort överflödigt fett och förbättra en persons övergripande fysiska tillstånd.

Bikram yoga är också känd som en form av hjärtmotion. Förutom dess fysiska fördelar, Det har visat sig att lindra stress och öka uthålligheten hos en individ, på grund av dess intensiva träning. Det är tänkt att vara fördelaktigt för att förbättra hjärt-och kärlhälsa och minska stress. Om du funderar på att anmäla sig till en av dessa klasser, är det viktigt att göra en del forskning innan du registrerar dig. Eftersom yoga ofta anses vara en allvarligare disciplin än andra former av motion, många instruktörer kommer inte att ta på nya studenter utan att först slutföra ett omfattande utbildningsprogram. Som med alla typer av certifiering, är ordentlig utbildning och erfarenhet nödvändigt för att säkerställa en elevs framgång. Om du funderar på att ta upp yoga klasser, är det bäst att hitta en klass som erbjuder en rigorös träningsprogram, så att du kan vara säker på att du är redo att göra din kropp en del av din praktik. Eftersom Bikram yoga innebär en sådan rigorös träning, kan det vara svårt att hitta en klass som inte är intensiv. Om du vill ha en mer avslappnad upplevelse, kanske du vill överväga att anmäla sig till mer måttlig yoga klasser eller inskrivning i en klass på ett gym, där intensiteten är mindre intensiv.

Högintensiv tränings form

Förutom den höga intensiteten av träningen är den stor del av populariteten av Bikram yoga härrör från det faktum att det tros vara den mest ”invasiva” form av motion. I denna typ av övning, deltagarna är skyldiga att bära endast ett stycke kläder och en löst sittande, långärmad skjorta. På grund av detta, Det rekommenderas inte för gravida kvinnor eller personer med medicinska tillstånd såsom diabetes, hjärtsjukdomar, och njursjukdomar.

På grund av den intensiva karaktären av utbildningen på Bikram studios, är det starkt rekommenderat att du väljer en klass som erbjuder klasser som passar din kondition. På grund av detta bör de flesta nybörjare börja med att ta en grundläggande klass och sedan gå vidare till en mer avancerad klass när de är bekväma med rutinen. En bra klass kommer att erbjuda ett brett utbud av alternativ för studenter på alla nivåer. Många människor som har tagit upp Bikram yoga rapport känsla mer strömförande och passform än de har i år. Vissa människor rapporterar även att de förlorar en märkbar mängd vikt inom veckor efter att ha tagit upp praktiken. Även om detta inte är sant för varje individ, de flesta människor har rapporterat en övergripande känsla av lättnad när de har avslutat sina klasser bikram yoga. De flesta individer säger att de tycker att deras kropp känns lika stark som någonsin, även efter en månad av vanliga klasser.

På grund av den intensiva träning som krävs på Bikram studios, många av deltagarna befinner sig med att hålla sig i form efter att de har examen från klasserna. Många av dem rapporterar att de är förvånade över hur snabbt de får tillbaka några av sina tidigare form och styrka efter att ha avslutat en bikram yoga klass.

Om du är intresserad av att ta upp yoga, är det bäst att skriva in dig i en klass på en Bikram studio eller yoga studio som erbjuder klasser vid samma tidpunkt varje dag. Detta hjälper dig att undvika att gå miste om spänningen att delta i en klass, men kommer också att ge dig en chans att träna mer intensivt när klasserna är i session. Bikramyogas popularitet växer varje dag. Om du är intresserad av att anmäla sig till en av dessa klasser, är det viktigt att se till att du gör en del efterforskningar i förväg så att du är medveten om instruktörer och typer av klasser som erbjuds och så att du kan vara säker på att du får rätt utbildning för att lyckas på en Bikram yoga studio.